NOU: Ajutor de stat de 100.000 până la 300.000 de euro pe an! Vezi cui se va acorda!

Un nou ajutor de stat pentru fermieri ar putea fi acordat conform unei propuneri legislative ce a fost deja înaintată către Senat.

Potrivit inițiatorului, deputatul Emil-Florian Dumitru (PNL), schema de ajutor de stat vizează susținerea activităților de sortare, ambalare, etichetare și transport desfășurate de producătorii din agricoli de legume-fructe și cartofi.

„Am inițiat o nouă propunere legislativă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producătorii din agricoli de legume-fructe și cartofi, pentru că am înțeles, din nenumăratele discuții purtate cu aceștia, că dificultățile cu care se confruntă vizează un proces tehnologic specific care necesită investiții mari. Cheltuielile cele mai importante sunt cele cu materialul săditor, răsadurile, cu îngrășămintele, pesticidele, cu lucrările mecanice, cu irigațiile, cu sortarea, ambalarea, etichetarea și transportul produselor, dar nu omitem nici forța de muncă, o cheltuială care provoacă dificultăți atât în perioada înființării culturii, cât și la recoltă”, a scris deputatul liberal pe pagina sa de Facebook,

Propunerea legislativă instituie schema de ajutor de stat pentru o perioadă de 3 ani, mai precis 20% din valoarea producției comercializate, sumă acordată anual, în 3 tranșe, dar nu mai mult de 100.000 euro, în cazul persoanelor juridice și fizice, înregistrate fiscal conform prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, respectiv 300.000 de euro, anual, în cazul cooperativelor conform Legii cooperației agricole nr. 566/2004 și a Legii 31/1990 privind societățile comerciale și a grupurilor/organizațiilor de producători, pentru susținerea activităților de sortare, ambalare, etichetare și transport desfășurate de producătorii din agricoli de legume-fructe și cartofi.

„Este extrem de important să creăm cadru legislativ prin care să crească vizibilitatea producătorilor de legume-fructe și cartofi pe lanțul scurt de aprovizionare și să poată pătrunde mai ușor pe piața internă, iar pe viitor și externă, întrucât producătorii de legume-fructe și cartofi reprezintă principalii actori ai organizării comune a pieței legumelor și fructelor, al căror rol constă în concentrarea ofertei și adaptarea acesteia la cererea pieței”, mai spune Emil-Florian Dumitru.

Potrivit acestuia, propunerea legislativă a fost deja prezentată în cadrul Camerei Deputaților și, ulterior, a fost înaintată către Senat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole