NOU ajutor de 200 EURO/hectar pentru fermieri, anunțat de Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat în dezbatere proiectul de Hotărâre pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției  de cartof de consum”, în anul 2022.

Potrivit proiectului de act normativ, pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru producția de cartof de consum, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:

  1. să solicite ajutorul de minimis prevăzut de prezenta hotărâre;
  2. să utilizeze o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha inclusiv, marcată la loc vizibil cu o placă-indicator, pe care să se găsească inscripția „Program susținere a producției de cartof de consum, anul …………., beneficiar numărul …………, Direcția Agricolă Județeană ……..…./a Municipiului București“;
  3. să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha până la data de 29 noiembrie a anului de cerere, iar restul producției să o depoziteze;
  4. să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ teritorială se află suprafețele cultivate cu cartof de consum, în anul 2022;
  5. să facă dovada producției minime realizate, potrivit prevederilor, prin documente justificative, în funcție de forma de organizare.

Valorificarea producției se face în perioada 6 iunie – 29 noiembrie inclusiv, a anului de cerere.

Dovada obținerii producției de cartof o constituie bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare/documente prin care se face dovada depozitării.

Documentele prin care se face dovada depozitării pot fi: fișă de magazie, notă de intrare recepție, contract de custodie, pentru beneficiarii prevăzuți la art. 4 alin. (2) lit. b) și c) sau declarație pe proprie răspundere, pentru beneficiarii prevăzuți la art. 4 alin. (2) lit. a).

Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 200 euro/ha și se plătește în lei la cursul de schimb de 4,9475 lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole