Norme schimbate privind produsele din care poate fi fabricat oţetul alimentar

În baza a principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare, Guvernul a adoptat marți, 23 august 2022, un Ordin prin care se aduc modificări normelor cu privire la modul cum este definit, descris şi prezentat oţetul alimentar şi acidul acetic de calitate alimentară.

Printre altele, sunt enumerate substanţele interzise a fi folosite la fabricarea oţetului, după cum urmează:

  1. arome artificiale şi arome identic naturale, aşa cum sunt definite în reglementările în vigoare;
  2. arome sau uleiuri eterice artificiale ori naturale de struguri;
  3. reziduuri de distilare, reziduuri de fermentare şi produsele derivate;
  4. acizi de toate tipurile, cu excepţia celor naturali conţinuţi în materiile prime utilizate sau în substanţele a căror adăugare este autorizată.

Pentru o informare completă asupra tuturor normelor cuprinse in Anexa 1 modificată, consultați ordin-aprobare-norme-definire-otet-acid-acetic

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării pe adresa de e-mail: politici.indalim@madr.ro .
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole