Noi vești privind programul Casa Verde Fotovoltaice! Când se acordă finanțarea

După sincopele de anul trecut provocate de blocarea programului de către o instanță de judecată, Casa Verde Fotovoltaice 2023 a intrat pe un făgaș normal, iar instalarea panourilor fotovoltaice în gospodării este în plină desfășurare. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a primit deja și primele cereri de decontare a lucrărilor, și urmează să facă plățile în termen de 60 de zile.

”Pe data de 24 aprilie s-a terminat perioada de înscriere a persoanelor fizice către instalatori, au expirat cele 90 de zile. (…) Suntem în etapa în care instalatorii au început deja să monteze, avem deja și primele cereri de decont, sunt deja instalatori care au montat sistemele pe casele oamenilor.

Pe noul mecanism, am anunțat de la început, termenul de decontare asumat de către Administrația Fondului pentru Mediu este de 60 de zile de la momentul depunerii cererii de decontare. (…) La decontare trebuie să vină obligatoriu cu certificatul de prosumator, deci probabil acolo mai e o mică întârziere până obțin acel certificat”, a precizat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, într-un interviu la DCNews.

Potrivit șefului AFM, se estimează că majoritatea lucrărilor pentru beneficiarii programului din 2023 vor fi finalizate până în luna septembrie, moment în care AFM va lansa noua ediție a programului Casa Verde Fotovoltaice.

”Noi estimăm că undeva în august-septembrie, mare parte din aceste sisteme vor fi instalate și atunci vom pregăti noua sesiune pentru anul 2024, unde avem un buget record de 2 miliarde de lei”, a mai subliniat Laurențiu Neculaescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. Sunteți niște mincinoși, niște hoți,de program beneficiază foarte puțin oameni,care nu au legătură cu partidul stat PSD -pnl-udmr,cum a trecut jumătate de an și cei din 2023 încă nu au ales firma de montaj? mincinoșilor , electoral mințiti mult,am depus actele de 3 ori și au expirat :CF, de la ANAF,de la primărie,am platit de 4 ori extrasul CF,asta este binefacerea PSD _pnl_udmr, Hoție!

    • Am platit diferența de anul trecut, nici acum nu s-au stabilit când, daca o făceam pe banii mei eram pe plus acum,
      S-au folosit de bani 1 an de zile

  2. In perioada in care au fost blocat programul .multi beneficiari au decedat.
    Pentru urmașii legali programul nu mai este aprobat. Păcat, era un program benefic pentru toata lumea.A trebuit sa va bateți joc de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole