Noi subvenții puse în plată de Ministerul Agriculturii! Miliarde de lei intră în conturile fermierilor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) urmează să dea drumul, în cursul următoarelor săptămâni, la plățile ajutoarelor promise în cadrul negocierilor cu fermierii care au ieșit la proteste la începutul acestui an. Potrivit ministrului Florin Barbu, bugetul pentru subvențiile și granturile care urmează să intre la plată însumează, în total, peste 3 miliarde de lei.

Totodată, șeful MADR susține că instituția pe care o conduce și-a îndeplinit în totalitate promisiunile făcute către fermieri la începutul anului.

”Toate procesele verbale pe care le-am încheiat cu protestatarii de la Afumați și cu formele asociative au fost îndeplinite 100% de către Ministerul Agriculturii. Au fost emise toate actele normative, vorbim de 18 ordonanțe de urgență care vin în sprijinul fermierilor.

În următoarele două săptămâni vom începe verificarea și vom începe să plătim acești bani. Este vorba de aproape 3,4 miliarde de lei, sprijin pe cadru Ucraina, subvenții și granturi către fermierii români. Că vorbim de 100 euro/hectar pentru culturile din toamnă, că vorbim de 100 euro/cap de bovină de carne, că vorbim de 100 euro/UVM porc și pasăre, vorbim de partea de legumicultură, pentru că am luat decizia să împărțim cei 3.000 de euro în două tranșe, astfel încât dăm 1.500 de euro în următoarea lună. Toate aceste lucruri au venit într-un moment greu pentru fermierii români”, a precizat ministrul Florin Barbu la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Se da subvenție pentru un ha de pământ cumpărat un ha de pământ și vreau să infintez un ha de pomi fructiferi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole