Noi restricții pentru livrările de porumb ucrainean

Compania naţională de căi ferate din Ucraina (Ukrzaliznytsia) a introdus restricţii cu privire la transporturile de porumb spre portul Reni de la Dunăre, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Anunțul a fost făcut marţi firma de consultanţă în agricultură APK-Inform, iar Ukrzaliznytsia nu a oferit niciun motiv pentru această decizie. Cu toate acestea, anterior, în situații similare, compania ucraineană de căi ferate a precizat că restricțiile sunt cauzate de numărul mare de vagoane de marfă care s-au aglomerat la punctele de trecere a frontierei.

De această dată, potrivit APK-Inform, restricţiile privind livrările de porumb vor intra în vigoare începând cu data de 18 mai şi vor fi valabile până la noi ordine.

În urma invaziei rusești, Ucraina, al patrulea mare exportator mondial de cereale, a fost nevoită să îşi redirecţioneze livrările de cereale pe calea ferată, via graniţele de vest cu Polonia, Slovacia sau România, sau cu ajutorul barjelor prin micile porturi de la Dunăre. Livrările sunt însă dificile, din cauza volumului, Ucraina fiind nevoită să mute 20 de milioane de tone de cereale înainte de următoarea recoltă, care este la mai puţin de trei luni, pentru a evita blocajele şi o criză alimentară globală.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole