Noi reglementări pentru proprietarii de terenuri, începând din primăvară!

Din primăvara anului viitor, proprietarii de terenuri nu vor mai putea ocoli legea care îi obligă să-și curețe suprafețele de ambrozie, informează Radio Timișoara.

Up-date: Proiectul de modificare a legii privind combaterea buruienii ambrozia a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor și prevede, între altele, ca proprietarii de terenuri să efectueze, până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment, lucrări de smulgere sau erbicidare a acestei plante, precum şi posibilitatea ca autorităţile locale să poată realiza aceste lucrări pe cheltuiala celor care aveau această obligaţie.

În momentul de față, amenzile pentru prezența ambroziei sunt încă foarte greu de aplicat. Conform actualei legislații, proprietarii de terenuri ori administratorii de suptafețe pe care a fost identificată această plantă trebuie să fie somați de autorități până cel târziu până la data de 5 iunie, pentru a putea fi amendați ulterior. Mai mult, chiar dacă proprietarii de terenuri sunt amendați, dar în continuare nu își curăță suprafațele, autoritățile nu pot interveni, ca în alte țări, pentru a înlătura ambrozia.

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Parlamentul României pregătește însă o serie de modificări legislative referitoare la ambrozie, astfel încât, începând din primăvara anului viitor, autoritățile să poată interveni pentru tăierea plantelor, urmând ca proprietarii de terenuri, pe lângă amendă, să plătească și cheltuielile aferente curățării suprafețelor, a anunțat deputatul Florian-Emil Dumitru, vicepreședintele Comisiei.

„Aici e nevoie de alocarea de fonduri către autoritățile administrației publice locale pentru a exista acea intervenție rapidă din partea unor firme specializate sau servicii publice de a distruge această plantă problemă, dacă nu există disponibilitate din partea proprietarilor, urmând ulterior să se îndrepte împotriva proprietarilor de a recupera sumele cheltuite pentru distrugerea ambroziei. Nu cred că încălcăm dreptul de proprietate, proprietarul are drepturi, dar are și în îndatoriri”, a declarat Florian-Emil Dumitru pentru Radio Timișoara.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Pe hârtie suntem cei mai tari. Așa zisele legi si marile proiecte de legi sunt ca de obicei făcute sa fie încălcate/ignorate fără nici un fel de sancțiuni. La tara, adică la sate in special, unde ambrozia e peste tot, nu se iau nici un fel de masuri de zeci de ani. La orașe ce sa zic, acolo e toata ambrozia din Ro, așa ca mai vedem noi cu voi politicienii de carton. De aia merita, in asemenea momente când faceți marile proiecte de lege sa votez extremismul, ceea ce voi face ca de 30 de ani cu voi ăștia democrații, liberalii, comuniștii tot un draq. Sa vedem cum e si cu extremiști…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole