Noi plăți APIA! Banii virați în conturile fermierilor ASTĂZI

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează astăzi plățile pentru fermierii care s-au înscris în programul de minimis pentru susținerea producției de legume în spații protejate.

Legumicultorii au avut data de 2 decembrie ca termen limită pentru vânzarea legumelor, respectiv 3 decembrie pentru pentru a depune documentele justificative – bonul fiscal/factura/fila din carnetul de comercializare, dar și copia  registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat la zi și avizat de oficiul fitosanitar județean.

 Astfel, după verificările de rigoare pentru a se asigura că toate documentele sunt în regulă, funcționarii APIA sunt pregătiți să demareze plata ajutorului de 2.210 euro/1.000 mp.

Directorul general APIA, Adrian Pintea, a declarat zilele trecute că autorizarea la plată pentru legumicultori va începe pe data de 15 decembrie, astfel încât fermierii să poată avea până de sărbători banii în conturi.

Reamintim faptul că sprijinul financiar este plătit pentru culturile de tomate, castraveți, vinete, ardei gras și ardei lung. Suma totală alocată acestui program este de 153 milioane lei, iar în program s-au înscris 14.271 beneficiari.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole