Noi modificări la programul de minimis pentru LEGUME în spații protejate?!

Programul de minimis pentru stimularea producției de legume în spații protejate ar putea suferi noi modificări, începând de anul viitor! Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Marius Micu, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit oficialului MADR responsabil pentru problemele ce țin de sectorul legumicol, ministerul se gândește la o nouă formă a programului, prin care să stimuleze producătorii să se organizeze. Astfel, persoanele juridice și mai ales cooperativele agricole vor putea beneficia de un sprijin mai consistent din partea statului. 

”În cadrul discuțiilor cu producătorii, am discutat cumva și o nouă arhitectură, urmează să ne întâlnim și cu ceilalți reprezentanți ai producătorilor agricoli, vrem să avem aceste discuții cu cât mai mulți reprezentanți ai sectorului agricol și să identificăm poate o altă viziune a programului pentru cultivarea legumelor în spații protejate. Ea a fost îmbunătățită anul acesta, făcându-se extensia de la a cultiva doar tomate, la alte patru legume.

Va trebui cumva să prindem la un anumit moment curajul și să ne organizăm în forme care răspund cerințelor de piață și în special a retailerilor. Poate este bine să ne gândim că putem avea intensități de sprijin în funcție de forma de organizare a producătorului care vine să solicite acest sprijin. Ne vom adresa producătorului în forma actuală cu o anumită intensitate de sprijin, ne vom adresa persoanei juridice cu o altă intensitate de spriji, iar formelor asociative, în special cooperativelor, cu cea mai mare intensitate de sprijin”, a precizat secretarul de stat Marius Micu.

Reamintim că pentru programul de minimis pentru legume de anul acesta, APIA a finalizat campania de primire a cererilor de finanțare. Au fost depuse un număr de 14.239 cereri pentru o suprafață solicitată de 1532,28 hectare, iar intensitatea sprijinului este de maximum 2.000 euro/1.000 mp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole