Noi informații privind impozitarea cerealelor

A fost actualizată rata privind impozitarea cerealelor comercializate peste graniță (grâu, porumb și orz), cu aplicabilitate începând din săptămâna 9-15 iunie 2021.

Voci ale Ministerului rus al Agriculturii (MCX), citate de AgriCensus, spun că instituția a majorat impozitul pe taxa pe grâu, dar l-au redus la exporturile de porumb.

De altfel, impozitul pe grâu a fost majorat cu 1,30 dolari pe tona metrică, până la 29,40 dolari tona metrică, potrivit prețului indicelui mediu pe șapte zile publicat de Moscow Exchange (MOEX) de 241,78 dolari tona metrică.

Impozitul pentru orz a fost menținut neschimbat la 39,60 dolari tona metrică, deoarece indicele mediu pe șapte zile a rămas la 241,70 dolari tona metrică.

Între timp, impozitul pe porumb a fost redus cu 2,20 dolari pe tonă, la nivelul de 50 dolari pe tonă, pe baza indicelui mediu pe șapte zile de 256,50 dolari pe tonă.

Taxa este calculată pe baza unei formule, prin care exportatorii vor trebui să depășească 70% din diferența dintre un preț minim și un preț cu indice variabil calculat de un grup de experți din industrie și publicat de MOEX.

Taxa este actualizată în fiecare vineri și intră în vigoare în a treia zi după publicare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole