Noi focare de PPA in Bihor! Masuri de urgenta luate de autoritati

260

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat, marţi, că au fost diagnosticate două noi focare de pestă porcină africană în Bihor, iar astfel numărul focarelor active la porci domestici din județ a crescut la şase, transmite publicația ebihoreanul.ro.

Concret, potrivit DSVSA Bihor, focare de pestă porcină sunt active în Săcuieni şi Ciocaia aparţinând oraşului Săcuieni, localitatea Leş (comuna Nojorid) şi localitatea Crestur (comuna Abrămuţ). 

“Conform procedurilor, specialiştii din cadrul DSVSA Bihor au luat imediat măsuri privind punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploataţiilor afectate, impunerea de restricţii de mişcare, efectuarea dezinfecţiei exploataţiilor, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate”, se arată în comunicatul semnat de dr. Remus Moţoc, directorul instituţiei. 

În ce priveşte evoluţia pestei porcine la porcii mistreţi, nu au fost confirmate cazuri noi numărul total fonduri de vânătoare afectate fiind de 10.

“Toate animalele afectate sau suspecte, precum şi cele care au venit în contact cu acestea, trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie”, a mai transmis Moţoc. 

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult