Noi controale și amenzi în ferme! Pentru ce au fost luați fermierii la bani mărunți

Pe lângă controalele obișnuite făcute de către inspectorii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), fermierii mai sunt controlați și de către alte instituții ale statului. Spre exemplu, recent, Garda de Mediu a luat în vizor mai multe ferme vegetale, pentru a verifica gestiunea deșeurilor și actele de reglementare.

Astfel, potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Brăila, au fost efectuate mai multe controale, în baza Planului de activități aprobat de către Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu. În cadrul acestor controale, s-au constatat neconformități privind evidența gestiunii deșeurilor, precum și lipsa actelor de reglementare.

”Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale principale în număr de 5 amenzi, în valoare totală de 155.500 lei și un număr de 3 sancțiuni complementare de suspendare a activității până la obținerea actului de reglementare”, informează Garda de Mediu Brăila.

Instituția le reamintește fermierilor că, în conformitate cu prevederile Legii 195/2005 privind protecția mediului, autorizațiile de mediu își pierd valabilitatea în cazul nesolicitării și obținerii de la APM Brăila a vizei anuale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. De ce lumea cu sute de Ani in urma putea face agricultura fara pesticide, si acuma toate alimentele sint otravite cu pesticide?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole