Noi controale in piete! Amenzi uriase si sute de kilograme de carne confiscate

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi în valoare de 65.000 de lei şi au oprit de la comercializare 164 de kilograme de carne, peşte şi produse din carne, în urma verificărilor realizate în mai multe pieţe din Piteşti, informează ANPC.

Controalele s-au desfăşurat în data de 14 mai atât în pieţe cât şi la agenţii economici care îşi desfăşurau activitatea în incinte.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) continuă acţiunile de control, care au loc la nivel naţional, pentru a verifica modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile legislaţiei în vigoare şi felul în care sunt respectate drepturile consumatorilor. Sub coordonarea Preşedintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, a Vicepreşedintelui ANPC, Valentina Veronica Mitran-Piticu, şi a Directorului General, Paul Anghel, echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au efectuat, pe 14.05.2020, verificări în câteva pieţe importante din Piteşti, precum şi la agenţii economici care îşi desfăşurau activitatea aici. Au fost realizate controale la 13 operatori economici şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale pentru abaterile constatate, reprezentând 11 amenzi, în valoare totală de 65.000 de lei şi un avertisment, iar în urma verificărilor, au fost oprite de la comercializare 164 kg carne, peşte şi produse din carne”, se arată în comunicatul instituţiei..

Abaterile constatate care au dus la sancţionarea operatorilor economici s-au referit la existenţa la comercializare a unor produse neconforme, cu modificări organoleptice, existenţa la comercializare a unor produse nesigure – fără elemente de identificare şi comercializarea produselor alimentare în condiţii de vânzare şi depozitare neconforme din punct de vedere igienic.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole