NOI ACTIUNI DESFASURATE DE POLITIE PENTRU PROTEJAREA FONDULUI PISCICOL

221

Peste 500 de kilograme de peşte fără documente legale, 87 de plase şi unelte de pescuit şi 12 ambarcaţiuni, au fost ridicate de poliţişti, în urma acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului piscicol.

În perioada 9 – 14 februarie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, poliţiştii au continuat acţiunile pentru protejarea fondului piscicol.

Astfel, au fost organizate 220 de acţiuni şi controale, pe parcursul cărora au fost verificate 240 de societăţi comerciale, amenajări piscicole, pieţe şi târguri.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 46 de infracţiuni, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 37 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 634 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 220.000 de lei şi au confiscat peste 500 de kilograme de peşte proaspăt şi peste 3,7 kilograme de icre, fără documente legale de provenienţă.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 64 de plase de pescuit tip setci monofilament, 12 plase de pescuit tip setci din fir textil, 11 alte unelte de pescuit şi 12 ambarcaţiuni.

De exemplu, poliţişti din cadrul I.P.J. Ialomita au oprit pentru control în trafic, în localitatea Giurgeni, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 35 de ani, din Constanţa, care transporta peşte proaspăt.

Şoferul a fost condus la Poliţia Oraşului Ţăndărei pentru a se stabili legalitatea transportului de 231 de kilograme de peşte, acesta prezentând un aviz de însoţire care nu era valabil pentru marfa transportată.

Citește și

Cmentariile sunt închise