28 octombrie 2021 - 20:30

Nivel record la consumul de avocado în 2020

Consumul de avocado în Europa și Statele Unite a a atins un nivel record, după o scurtă scădere la începutul pandemiei de coronavirus, precizează directorul Organizației Mondiale de Avocado (WAO) Xavier Equihua, potrivit Bloomberg. 

 

”Consumul a depășit orice așteptări. Oamenii vor să mănânce sănătos. Noul lux post pandemie va fi mâncarea sănătoasă și starea bună de sănătate. Până și industria modei susține acest lucru”, a afirmat Xavier Equihua într-un interviu acordat Bloomberg.

Cererea pentru acest fruct a accelerat pe măsură ce tot mai mulți consumatori iau masa acasă. Avocado nu mai este folosit doar pentru guacamole la petreceri, ci a început să fie utilizat la salate, burrito și chiar și pentru un mic dejun care a devenit un fel de clișeu printre hipsteri – pâine prăjită cu avocado, relatează profit.ro.

Consumul în Europa ar urma să crească cu 12% în acest an până la un nivel record de 1,48 miliarde livre (circa 671 de milioane de kilograme) iar cererea în SUA va crește cu 7%, susține Xavier Equihua, care citează prognozele din industrie. ”Nu doar millennialii consumă avocado. Aceștia au acum copii care la rândul lor mânâncă acest fruct. De asemenea, Generația Z vrea și ea mâncare sănătoasă. Vom vedea o nouă creștere explozivă în următorii șase sau opt an, când Europa va ajunge din urmă America, cel mai mare consumator mondial, estimează Equihua.

Citește mai mult aici