Nimeni nu vrea banii pentru agricultură de la UE – 700 mil. EURO vă așteaptă

Trei dintre programele europene, în valoare de 700 mil. euro pentru procesarea în agricultură, își așteaptă aplicanții. Cel mai slab dezvoltat domeniu din agricultura românească: procesarea în agricultură.

Fermierii români nu au fost deloc interesați să ia finanţări pen­tru programele din agricultură lansate în toamna anului tre­cut, astfel că au rămas circa 700 mil. euro pe trei programe în­că active în perioada de tranziţie spre noul Plan Naţional Strategic.

„Sunt peste 500 mil. euro, bani care îşi aşteaptă pro­iec­tele. Asta pe lângă proiectele depuse, pentru că pe com­po­nenta de agricultură au fost, în total, 700 mil. euro. Pe com­po­nenta de activităţi nonagricole sunt 150 mil. euro. Aceş-tia sunt doar banii rămaşi, nu sunt şi cei care s-au luat de­ja. (…)

Am avut alocări atât din fondurile rămase din 2014-2020, cât şi o parte din fondurile pentru 2021-2027. Nu sunt aşa de multe proiecte depuse. Au fost componente cu un in­teres foarte mare, cum ar fi cele pentru activităţi non-agri­cole sau pe zona de cereale. În schimb, pe partea de pro­cesare, sunt în continuare foarte mulţi bani, iar interesul nu este prea mare în piaţă“, a spus Răzvan Gălăţan, expert şi director operaţional la firma de consultanţă Goodwill Con­sulting România, la emisiunea de business ZF Live, relatează zf.ro

Anul 2022, susține expertul, va fi un an cu foarte multe oportunităţi şi este esenţial ca toţi actorii implicaţi să aloce cât mai multe resurse pentru a putea fi accesaţi atât bani europeni, cât şi bani de la bugetul de stat.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole