Nicu Vasile, presedintele LAPAR – Solutii salvatoare pentru agricultori

De la micul fermier până la factorii de decizie din instituțiile de profil, cu toții sunt unanim de acord că formele asociative sunt cheia succesului, cea care creionează viitorul agriculturii românești. Cu atât mai mult cu cât până și partenerii externi sunt convinși că tot ceea ce produce acest domeniu de la zootehnie, până la legumicultură sau cultură mare, totul este foarte aproape de standardele ecologice, iar gustul este de departe inconfundabil.

Ceea ce lipsește însă pentru ca succesul să fie garantat, este o strategie coerentă și viabilă, este de părere președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), ing. Nicu Vasile. Acesta a declarat pentru AGRO TV că există o cerere foarte mare  pe piața externă, însă din păcate exportăm materie primă și asta înseamnă că nu câștigăm pe cât muncim. De ce? ”Pentru că nu avem încheiate parteneriate între noi și nu știm sau nu vrem să conlucrăm pe plan intern.”

Dincolo de aceasta, în baza experienței pe care o are în calitate de șef al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, ing. Nicu Vasile vine și cu o soluție.

”Cei patru piloni importanți din domeniu și anume zootehnia, industria conexă, cea care procesează carnea și laptele, serviciile de transport, depozitare sau de comercializare, dar și agroturismul trebuie să aibă o strategie comună și pe termen lung. De aici rezultă plus valoarea, cea care se concretizează până la urmă în profit și, de ce nu, oferă posibilitatea obținerii unor câștiguri salariale competitive. Așa s-ar putea rezolva și problema deficitului de forță de muncă din aceste domenii și poate s-ar fixa mai bine capitalul uman care acum pleacă în căutarea unor câștiguri mai mari, în afara țării”, a mai spus președintele LAPAR.

Emisiunea  “Agricultura, o șansă pentru România”  este o inițiativă a Asociației pentru Sprijinirea Dezvoltării Agriculturii,inițiativă susținută de Agro TV, Profit TV și Look Pus.

ALĂTURĂ-TE  ACESTUI  PROIECT!

Mai multe informații pe  asdar.ro

Autor: Elena Picu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole