NETUL INCA VINE LA TARA CU CARUTA. MINISTERUL A RECEPTIONAT MAI PUTIN DE JUMATATE DIN LUCRARI

Proiectul Ro-Net, prin care ar trebui introdus internet broadband în 783 de sate și comune din toată țara, se află încă departe de finalizare, deși ar fi trebuit încheiat încă de anul trecut. Ministerul Comunicațiilor a recepționat, până la finele anului 2017, lucrările din doar 302 de localități, iar pentru 2018 mai rămân de finalizat și recepționat peste 400 de localități. Profit.ro prezintă, conform datelor oficiale, lista lucrărilor recepționate în 2017 și lista localităților pentru care lucrările sunt prevăzute a fi finalizate în 2018.

Proiectul Ro-Net constă în concesionarea lucrărilor de proiectare și construire a unei infrastructuri naționale de comunicații și operarea acestei infrastructuri în vederea furnizării de servicii de comunicații în localitățile țintă (zone defavorizate eligibile) din 35 de județe care nu beneficiază de acoperire prin rețelele operatorilor prezenți pe piață. Localitățile acoperite de Ro-Net sunt în număr de 783, cu 137.000 gospodării și 400.000 locuitori, conform datelor de la momentul atribuirii contractului. În iulie 2014, Ministerul Comunicațiilor a acceptat oferta depusă de Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications, pentru concensionarea lucrărilor de construire a rețelei Ro-Net, contractul ridicându-se la 365,8 milioane de lei, TVA inclusă (83,1 milioane de euro).

Anul trecut Telekom România reclama dificultăți majore în finalizarea proiectului Ro-Net acuzând Ministerul Comunicațiilor că refuză recepția lucrărilor realizate în aproximativ 400 localități, situație care, pe lângă pierderi, blochează accesul locuitorilor la servicii de telecomunicații și internet. Potrivit companiei, proiectul ar fi trebuit finalizat la finele anului trecut. Un document oficial al Ministerului Comunicațiilor indică acum faptul că autoritățile de resort au fost notificate pentru recepția lucrărilor din 441 de localități, dar anul trecut au realizat recepția a doar 295 de localități, la finele anului 2017 fiind recepționate în total 302 de lucrări, deci mai puțin de jumătate din proiect.  (sursa: profit.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult