5 august 2021 - 08:11

Necazurile se tin lant pentru oamenii de la sate! Pagube de zeci de milioane

Loviți de secetă, afectați de COVID-19 sau cu bunurile luate de șuvoaiele învolburate, pentru mulți semeni ai noștri necazurile par să nu se mai sfârșească. Asa stau lucrurile și în Argeș.

În aproape 30 de comune, au fost încheiate anchetele pentru evaluarea pagubelor produse de ploile torențiale din ultima lună. Comitetul Județean pentru situații de Urgență întrunit recent a stabilit valoarea despăgubirilor care ar trebui să ajungă la oamenii aflați în momente grele de cumpănă.

“Primăriile care au transmis documentație completă au solicitat un sprijin financiar de 9,36 milioane de lei. În total, din Argeș s-au solicitat 11,92 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor de infrastructură calamitate. Banii vor fi asigurați din fondul de intervenție al Guvernului, cuprins în bugetul pe anul 2020.

Prin hotărârea CJSU nr. 22, inițiată de prefectul Emanuel Soare și președintele Consiliului Județean, Dan Manu, procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor din județul Argeș au fost înaintate Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Administratorii elementelor de infrastructură afectate au confirmat că sumele solicitate sunt destinate exclusiv aducerii la starea inițială și nu vor fi folosite pentru modernizări sau lucrări adiționale. Mai mult, obiectivele calamitate pentru care s-au solicitat sume de bani din fondul de intervenție al Guvernului nu se suprapun cu obiectivele de investiții finanțate prin PNDL”,  a transmis Instituția Prefectului Argeș.

Autor: Elena Picu