Neamț: Sat cu 400 familii, izolat din cauza drumului înzăpezit

40

zapadainmSatul Mesteacăn din comuna Icușești este izolat de aproape 24 de ore din cauza drumului comunal înzăpezit, aceasta fiind singura cale de acces spre localitatea cu 400 de familii.

Potrivit unei informări remisă, marți, de Prefectura Neamț, drumul este acoperit cu nămeți pe o distanță de aproape doi kilometri, iar viscolul a zădărnicit orice acțiune de deszăpezire a drumarilor.

O gravidă în 38 săptămâni aflată în această localitate, care acuza contracții, a fost preluată, luni seara, cu șenilata, de echipaje ale ISU Neamț și Bacău, și transportată în siguranță la spital.

“Comitetul Local pentru Situații de Urgență va primi în cursul acestei dimineți un utilaj greu, contractat pentru deszăpezire, astfel încât până la orele 12,00 localitatea Mesteacăn să fie deblocată din punct de vedere al accesului auto. În ceea ce privește drumurile naționale și județene, în acest moment nu sunt porțiuni blocate sau închise”, a declarat, în comunicatul de presă, prefectul Niculina Dobrilă.

Cursurile școlare sunt suspendate și marți în tot județul, iar în jurul prânzului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua o nouă decizie de suspendare sau reluare a orelor de curs începând de miercuri.

Pentru județul Neamț este în vigoare o avertizare meteorologică de cod portocaliu de ger.(Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise