26 ianuarie 2022 - 12:57

Natural și sigur! Află cum poți apăra casa de insecte și gândaci, cu ceapă și usturoi

Gândaci, păianjeni, furnici, acarieni, insecte…cu siguranță îi vedeți și vă luptați zilnic cu fiecare dintre ei pentru a vă scăpa casa de invazie! Vă recomandăm soluții alternative naturale, sigure și foarte… aromate!

Bineînțeles că vă doriți ceva rapid și eficient. Însă, de cele mai multe ori substanțele disponibile în comerț pentru a lupta împotriva insectelor nu sunt chiar cea mai indicată soluție. Cu atât mai puțin dacă aveți copii sau animăluțe de companie, pentru că produsele anti insecte conțin de regulă substanțe toxice.

Cu siguranță aveți la îndemână totuși, măcar unul dintre ingredientele de mai jos, pentru a prepara o poțiune numai bună de alungat târâtoarele!

Iată ce vă poate fi de folos în lupta împotriva insectelor precum gândacii – luați o ceapă și tocați-o mărunt, adăugați o linguriță de bicarbonat, iar amestecul îl puneți prin colțurile casei.

Contra dăunătorilor de grădină vă recomandăm un preparat ”delicios” – amestecați o jumătate de cană de ardei iute tocat mărunt cu o jumătate de cană de usturoi pisat. Faceți o pastă vârtoasă pe care o amestecați apoi cu 500ml apă caldă. Țineți amestecul într-un loc cald pentru 24 de ore, după care îl puteți pulveriza pe plantele din grădină.

Păianjenii vă dau de furcă? Vă recomandăm un amestec numai bun să-i pună pe fugă! Într-un pahar cu apă (200ml) adăugați 5-10 picături de ulei de mentă și 1/4 linguriță de detergent lichid pentru rufe. Agitați bine și pulverizați , o dată pe săptămână, în locurile unde știți că se adună păianjenii. Nu îi va extermina, dar nici nu vor mai dori să se apropie de casă, pentru că …nu suportă mirosurile puternice! La nevoie sau în funcție de preferințe, puteți înlocui uleiul de mentă cu ulei de lavandă, arbore de ceai, eucalipt sau cintronella.

Furnici? N-au nicio șansă în fața scorțișoarei! Lăsați niște pudră de scorțișoară în zonele pe unde știți că le place să mișune sau acolo pe unde credeți că ar pute intra în casă. Furnicile urăsc scorțișoara! Dacă vreți să fiți siguri, adăugați și niște ulei esențial în pudra de scorțișoară!

Gărgărițele v-au invadat cămara și nu mai știți ce să faceți ca să le scoateți definitiv de acolo? Cu siguranță aveți niște frunze de dafin printre condimentele din bucătărie. Dacă le puneți împreună cu niște cuișoare deasupra alimentelor sau a recipientelor din cămară, garantat veți câștiga lupta cu gărgărițele.

Sunteți alergic la acarieni? Iată cum puteți scăpa de neplăcerile cauzate de aceștia. Faceți un amestec din 6 lingurițe de ulei de eucalipt cu o linguriță și jumătate de detergent lichid de rufe. Îl adăugați într-o găleată de apă în care veți înmuia articolele lavabile, pe care le spălați apoi în mod obișnuit. Pentru acele lucruri pe care nu le puteți spăla, folosiți amestecul pulverizând zona și apoi ștergeți suprafața cu o cârpă curată. Dacă preferați, puteți înlocui uleiul de eucalipt cu ulei de arbore de ceai. Va fi la fel de eficient în lupta cu acarienii.

Fără pesticide sau substanțe toxice care nu pot fi folosite în apropierea familiei sau a animalelor de companie. Puteți scăpa de insecte și gândaci natural și sigur, folosind aceste amestecuri oricând e nevoie.