NĂPASTĂ! 331 de animale au pierit într-un incendiu provocat de arderea resturilor vegetale!

Un crescător de animale a fost crunt pedepsit de soartă după ce a dat foc unor resturi vegetale din apropierea saivanului, lăsând flăcările nesupravegheate.

331 de animale – oi, capre, miei și iezi – au pierit vineri după-amiază într-un incendiu produs pe raza localității Viișoara Mică, după ce un foc lăsat nesupravegheat pe câmp s-a extins la saivanul care le adăpostea, informează ISU Botoșani.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit pompierii militari din Darabani, Săveni și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Viișoara și Darabani, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, mai bine de două ore.

Potrivit reprezentanților ISU, vântul care sufla cu putere a favorizat extinderea flăcărilor, iar cantitatea mare de materiale combustibile a întreținut arderea, astfel că aproape totul s-a făcut scrum, pompierii reușind să mai salveze doar cinci capre și 10 baloți de fân.

Și la Nicșeni, un cal a pierit pierit într-un incendiu generat tot din cauza unui foc aprins pentru distrugerea resturilor vegetale și scăpat de sub control. Flăcările au cuprins un adăpost de furaje și grajdul unde era animalul. Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Nicșeni au stins incendiul înainte de a se extinde la celelelate clădiri din gospodărie.

De asemnea, la Havârna, un grajd, o magazie și 10 baloți de fân au ars din aceeași cauză. Incendii de vegetație uscată au mai fost astăzi și la Cordăreni, Tudor Vladimirescu și Avrămeni, au arătat reprezentanții ISU Botoșani.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole