Mutare importantă pe piața uleiului de floarea-soarelui

O mutare importantă pe piața uleiului de floarea-soarelui a avut loc duminică, 17 iulie, când guvernul rus a decis să majoreze cotele la exporturi, ca urmare a faptului că piaţa internă este suficient de bine aprovizionată, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Anterior, pentru a evita penuria şi a reduce presiunile asupra preţurilor de pe piaţa locală, Rusia a interzis exporturile de seminţe de floarea-soarelui, de la finele lunii martie şi până la finele lunii august, şi, de asemenea, a introdus cote la exporturile de ulei de acest tip.

Duminică, însă, guvernul de la Moscova a decis majorarea cotei la exporturile de ulei de floarea-soarelui cu 400.000 de tone, faţă de plafonul anterior de 1,5 milioane de tone, precum și majorarea limitei la exporturile de şrot de floarea-soarelui cu 150.000 de tone, de la limita anterioară de 700.000 de tone.

Potrivit anunțului, noile restricţii sunt în vigoare până la 31 august. Reprezentanții guvernului au precizat că decizia de a relaxa restricţiile a fost luată pentru că piaţa internă este suficient de bine aprovizionată, adăugând că producătorii ruşi vor putea profita de pe urma majorării exporturilor.

După invazia Rusiei în Ucraina, multe state europene au început să se confrunte cu o reducere a livrărilor de ulei de floarea-soarelui, în condițiile în care Rusia și Ucraina sunt responsabile pentru aproximativ 80% din exporturile mondiale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole