Muscatele – secrete si sfaturi pentru ingrijirea florilor

Regine in balcoane si terase, dar in egala masura si pe alei sau in gradinitele de flori, muscatele sunt in topul preferat al iubitorilor de frumos. Ghita Vasile, un floricultor argesean pasionat, impartaseste cu placere cateva din secretele care dau culoare si bogatie muscatelor.

„Eu le inmultesc din lastari. Atunci cand tund florile pentru a stimula inflorirea, nu arunc nimic, ii replantez in pahare mici cu diametrul de 5 cm. Cand vad ca a dezvoltat bine radacini, le pun in alte pahare de 7 -9 cm si le urmaresc sa imbrace bine paharul, abia dupa aceea le pun in ghivece.  Toata aceasta munca este pentru a stimula inflorirea, sa avem muscate bogate. 

Inca un secret tot pentru a avea flori mari si frumoase este acela de a rupe primele flori odata cu varful lastarului, asa planta nu va creste doar o tija inalta cu o singura floare, ii stimulam lastaritul, ca si la legume.

Apoi, nu le place soarele. Muscatele sunt plante de semiumbra si la fel apa, ele nu trebuie udate decat cand pamantul din ghiveci este uscat, iar odata cu apa trebuie pus si un foliar, numai din apa nu infloreste frumos”, spune Ghita Vasile.

Muscatele au si ele daunatorii lor, insecte care le ataca, de aceea chiar inainte de a se imbolnavi, macar odata pe luna trebuie tratate cu fungicid si insecticid, aplicat fie dimineata devreme fie  mai spre seara. 

- Publicitate -

Autor: Elena Picu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole