MUREȘ: PRODUCȚIA DE MERE, MAI MICĂ CU 60-70% FAȚĂ DE NORMAL

121

Directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mureş, Ileana Guşatu, a declarat că producţia de mere de la nivelul judeţului este mai mică cu circa 60-70% faţă de normal, din cauza îngheţului din perioada de înflorire a pomilor.

“Până acum s-a recoltat de pe o suprafaţă de 760 de hectare şi s-a obţinut o producţie medie de 6.695 kilograme de mere la hectar. Este o producţie mică, este cam 30-40% din ceea ce ar fi trebuit să fie. Noi începem să ne bucurăm şi pentru această producţie fiindcă au rămas zone care nu au absolut deloc producţie, cum este zona Reghin. Avem zona Laslău şi Sighişoara unde există cât de cât producţii, dar toate au suferit (…) În judeţ avem peste 5.000 hectare de livezi, însemnând meri, peri, pruni etc., din care circa 2.600 ha sunt în declin”, a arătat Ileana Guşatu, potrivit AGERPRES.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult