Mureș: Porchetta de Bogata, lansată cu ocazia Festivalului Jazz in the Park

20

carneporcChef Cristian Păpușel din Pitești, împreună cu primarul comunei Bogata, Laszlo Barta, și consilierul acestuia, Marian Moscaliuc, au lansat, duminică, la Festivalul Jazz in the Park, preparatul Porchetta de Bogata.

Porchetta este o ruladă din carne de porc foarte aromată de proveniență italiană, însă acestei rețete i s-au adus câteva tușe locale: porcul a fost crescut de primar, iar cuptorul a fost confecționat de consilierul acestuia dintr-un butoi.

“Preparatul e făcut dintr-un porc întreg — porc crescut de primar — și am stat împreună cu primarul 14 ore ca să îl preparăm. Am luat porcul, l-am spintecat pe burtă, l-am dezosat și a ieșit ca o pătură, cu șoriciul în exterior. După care am condimentat-o, am rulat-o și am legat-o bine. Am condimentat-o cu coriandru, chimen, enibahar, usturoi. Am pus-o apoi în acest cuptor improvizat (dintr-un butoi de carburant, n.r.) făcut de consilierul primarului din Bogata. Am stat cu primarul până la 6 dimineața și am fost atenți să nu se ardă. Am pus-o la foc mic, iar sub ea am pus o tavă cu apă și s-a creat un efect de cuptor umed. Este foarte gustoasă. Trebuie să stea 14 ore la foc mic. Seamănă cu tehnica de confiere și trebuie stea la foc mic un timp îndelungat”, a explicat chef Cristian Păpușel.

Acesta a spus că în cuptorul-butoi s-a improvizat un arzător, temperatura din interior fiind controlată. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise