Munți de bălegar în flăcări în fața prefecturii într-un protest VIOLENT al fermierilor

Mii de fermieri francezi au protestat în fața prefecturii din orașul Clermont-Ferrand, blocând Piața Jaude cu tractoarele și dând foc la munți de bălegar, informează publicația franceză La Montagne.

Sute de fermieri din mai multe regiuni din centrul Franței, precum Auvergne, Limousin și Burgundia, au venit cu tractoarele ca să protesteze împotriva unor schimbări legislative care le pun în pericol veniturile, considerate precare în contextul societății franceze. 

Fermierii francezi reclamă faptul că în jur de 1.500 de ferme se închid în fiecare an, iar sinuciderile sunt cu 20% mai frecvente în rândul fermierilor decât în rândul populației generale. Agricultorii spun că sunt extrem de vulnerabili în negocierile cu marile lanțuri de supermarketuri, dar și în concurența cu produsele străine, probleme bine-cunoscute și de fermierii români.

Protestul nu a fost unul lipsit de incidente. Fermierii au fost întâmpinați de jandarmi cu gaze lacrimogene, iar lucrurile au luat o turnură violentă.

Tractoarele au devastat centrul orașului, au distrus mobilierul stradal și au adunat munți de bălegar amestecat cu gunoaie, cărora le-au dat foc, iar fumul negru a făcut ca totul să arate precum o zonă de război.

În urma protestului, fermierii francezi au obținut o întâlnire cu ministrul agriculturii, căruia i-au cerut să renunțe la o taxă pe fertilizante chimice și să negocieze mai dur cu Uniunea Europeană.

Foto credit: Richard BRUNEL / Maxppp

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole