Motorina și benzina, prețuri la pompă astăzi. COTAR cere socoteală Guvernului

Motorina și benzina au aceleași prețuri la pompă în ciuda faptului că barilul de petrol a scăzut sub 90 de dolari, de la începutul lunii august. Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită Guvernului să explice de ce tolerează menţinerea preţului crescut al carburanţilor, după ce cotaţia barilului de petrol a scăzut aproape la jumătate faţă de perioada în care preţurile la pompe au explodat.

Prețurile benzinei și motorinei joi, 18 august 2022

Pentru benzina standard, șoferii care alimentează în București plătesc pe 18 august 2022 un preț cuprins între 7,44 lei/litru și 7.62 lei/litru. Benzina standard s-a ieftinit de ieri și până astăzi, având în vedere că miercuri, prețul maxim era de 7.67 lei/litru.

 Un litru de motorina standard se vinde la un preț cuprins între 8,11 lei și 8.25 lei.

Cea mai ieftină benzină și motorină astăzi

Joi, 18 august 2022, cea mai ieftină benzină standard poate fi cumpărată de la stația Lukoil din Cenad, Timiș. Aici, litrul se vinde cu 7,44 lei.

Cea mai ieftină motorină standard o vinde stația Petrom de la Tărtășești, Dâmbovița, litrul fiind comercializat cu 8.09 lei, potrivit kanald.ro

COTAR cere explicaţii Guvernului

“Consiliul Concurenţei ar fi trebuit să vadă cartelul benzinarilor, dar va avea nevoie de 15 ani să constate acest fapt evident, la fel ca în alte situaţii. Ţinem să amintim Guvernului României că nu suntem cetăţeni de mâna a şaptea, nu suntem analfabeţi sau persoane cu retard. Putem citi ştirile şi putem analiza singuri situaţia în care ne aflăm. Dorim doar explicaţii în legătură cu bătaia de joc generalizată care ne afectează pe toţi”, se arată într-un comunicat al Confederaţiei transmis joi, redat de AGERPRES.

Putin e de vină sau benzinarii?

“Explozia absolut nejustificată a preţurilor benzinei şi motorinei ni s-a explicat prin creşterea preţului barilului de petrol şi prin criza mondială anunţată după 24 februarie, când a început conflictul din Ucraina. Am acceptat şi poveştile ministrului Energiei care ne-a spus că Putin e de vină. Dar a scăzut preţul barilului sub 90 de dolari, de la începutul lunii august, iar la pompă rămân aceleaşi preţuri umflate în aşa-zisa criză. Cum procedăm? Îl chemăm pe Putin să constate că benzinarii îşi bat joc de noi? În timp ce Guvernul României se laudă cu programul finanţat de UE “Ajutor pentru România”, adică 250 de lei la fiecare două luni, pe nişte carduri care au costat mai mult decât ajutorul acordat săracilor, acelaşi guvern pare că se străduieşte să crească numărul persoanelor care vor fi dependente de ajutorul de subzistenţă, prin lipsa totală a oricărei acţiuni ce ar putea duce la scăderea preţurilor la produse şi servicii. Scăderea preţului carburanţilor la pompă ar fi trebuit deja să fie prima soluţie, mai ales pentru că preţul barilului de petrol e în continua scădere”, a declarat Vasile Ştefănescu, potrivit Agerpres.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole