22 aprilie 2021 - 03:17

Motivul pentru care vestul vrea zilieri romani: ”Au experienta, stiu cu exactitate ce trebuie sa faca”

40.000 de lire sterline a plătit un fermier din Marea Britanie pentru a aduce 150 de muncitori români. El a precizat, într-un interviu pentru presa londoneză, că a recurs la acest gest din cauza numărului mic de britanici care s-au “băgat zileri” la culesul de legume și fructe.

Mai mult de 32.000 de britanici s-au înscris pentru a participa la culesul de legume și fructe, dar numai 4.000 au ajuns să dea interviu pentru a fi angajați. Motivele invocate pentru care britanicii au refuzat să se înscrie au fost durata scurtă a contractului sau zona îndepărtată în care se află terenurile unde ar fi urmat să se lucreze.

Atunci, afaceristul britanic și-a dat seama că are nevoie de muncitorii români cu experiență și a cheltuit în jur de 40.000 de lire sterline pentru a aduce 150 de muncitori români. Românii au ajuns cu avionul pe aeroportul din Stansted, iar de acolo au fost preluați de mai multe autocare.

Muncitorii români sunt considerați de o importanță vitală, mai ales că experiența lor îi poate ajuta pe tinerii britanici angajați de curând să acționeze eficient, scriu cei de la ziarulromanesc.net.

Gardiner a precizat că se așteaptă ca ferma pe care o conduce să ajungă să se bazeze în proporție de 60% pe muncitori sezonieri britanici, dar a precizat că are mare nevoie de muncitori din alte state “pentru că nu te poți baza în afacerea ta numai pe debutanți. Ai mare nevoie de muncitori cu experiența și care știu cu exactitate ce să facă pe teren”.

Comments are closed.