27 mai 2022 - 18:04

Monitorul preturilor la alimente va fi lansat pe 15 octombrie

Monitorul prețurilor la alimente va fi lansat pe 15 octombrie, a anunțat pentru AGERPRES președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirțoiu. Astfel, consumatorii vor putea compara prețurile pentru 30.000 de sortimente în lanțurile de magazine din România.

Comparatorul preţurilor pentru alimente va fi lansat pe 15 octombrie. El este similar cu comparatorul pe carburanţi pe care l-am lansat în iunie şi care a mers bine. Similar în ce sens? Soluţie tehnică identică, deci poate fi accesat atât de pe un desktop, un laptop, cât şi de pe un telefon mobil prin intermediul unei aplicaţii care poate fi descărcată. Consumatorii vor putea să compare preţul unui coş de produse, deci produsele care îi interesează pe ei le bagă într-un coş şi pot să compare preţul la orice magazin din oraş – orice magazin din ţară, dar o să îi intereseze bănuiesc oraşul în care locuiesc”, a precizat Chirțoiu.

Acesta a mai menționat că vor fi monitorizate toate magazinele lanțurilor prezente în România, care acoperă peste jumătate din vânzările de produse alimentare din ţară. ”În total avem 30.000 de sortimente care sunt prezente în acest comparator de preţuri. Omul îşi alege din cele 30.000 de produse care îl interesează şi le pune în coş”, a mai spus Chirțoiu.

Șeful Consiliului Concurenței a mai precizat că așteptarea autorității este ca prețurile să scadă acolo unde sunt mari, pentru că, în caz contrar, retailerul respectiv va pierde clienți.

„În loc să te deplasezi, să mergi din magazin în magazin să compari preţurile, poţi să o faci de la tine de acasă, poţi să economiseşti în felul acesta timp şi aşteptarea noastră este faptul că, fiind mai uşor pentru consumator să compare preţurile, acest lucru va face ca retailerii să fie obligaţi să reducă preţurile spre nivelul celor care au preţuri mai mici, pentru că altfel vor pierde clienţi. Asta este aşteptarea noastră”, a mai subliniat președintele Consiliului Concurenței pentru AGERPRES.

La sfârşitul lunii decembrie 2018, Consiliul Concurenţei a semnat un contract cu firma Maguay pentru „Monitorul preţurilor pentru alimente”, contract în valoare de 1,42 milioane de lei. Potrivit AGERPRES, atât platforma web cât şi aplicaţiile mobile vor oferi multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

  1. Probabil ca este vorba despre o actualizare, pentru ca Monitorul preturilor la alimente a fost lansat si a functionat INCA DIN 2013!!!!!

Comments are closed.