15 mai 2021 - 16:37

Moduri de a vă îmbunătăți imunitatea în fața amenințării coronavirusului

În ultima jumătate a lunii decembrie 2019, coronavirusul (COVID-19) a început să se răspândească în toată China.

Până în prezent, cercetătorii de pe tot globul se străduiesc să găsească un remediu pentru COVID-19, care a infectat deja sute de mii de oameni și a luat mii de vieți.

Dar unul dintre cei mai importanți factori secretul pentru a rămâne sănătos în timpul unei pandemii este creșterea imunității cu suplimente și remedii naturiste. Îmbunătățirea sistemului imunitar ar putea fi esențială pentru a vă proteja și pentru a nu ceda în primul rând la infecții.

Care sunt simptomele coronavirusului COVID-19?

Boala coronavirus poate să nu provoace simptome inițial și, dacă sunteți infectat, puteți purta virusul de la două zile până la două săptămâni, înainte de a prezenta orice simptom. Acest lucru face ca boala să fie și mai periculoasă.

Simptomele comune legate direct de coronavirus COVID-19 includ:

  • Senzație de respirație îngreunată,
  • Tuse care se înrăutățește treptat,
  • Febră scăzută, care crește treptat.
    Experții studiază în prezent lista completă a simptomelor.

Vitamine care pot ajuta la creșterea imunității

Deoarece un sistem imunitar puternic este esențial pentru a permite organismului să lupte împotriva infecțiilor, iată câteva strategii promițătoare de protecție naturală, potrivit specialiștilor nutriționiști:

Vitamina C

Într-un articol intitulat “Coronavirus: Explorarea tratamentelor nutritive eficiente”, scris de Andrew W. Saul pentru Orthomolecular News Service, el a analizat datele obținute din peste 30 de studii clinice pentru a verifica puterea antivirală a vitaminei C împotriva diferitelor virusuri gripale care se întind pe câteva decenii.

Saul a descoperit că vitamina C inactivează virusul și crește imunitatea pentru a continua suprimarea virusului. Multe cazuri au arătat că suplimentarea orală cu cel puțin 10.000 mg de vitamina C zilnic a oferit avantaje protectoare. Dar, atunci când aveți de-a face cu viruși mai puternici, pot fi necesare doze mai mari administrate intravenos, cum ar fi 100.000 – 150.000 mg de vitamina C zilnic.

Vitamina C ajută organismul să producă glutationul antioxidant, precum și un antiviral numit interferon.

În cazurile în care administrarea vitaminei C intravenos nu este disponibilă, subiecții și-au mărit treptat doza orală până la 50.000 mg zilnic înainte de a atinge limita de toleranță intestinală. Majoritatea oamenilor sunt capabili să consume cinci grame (5.000 mg) de forme pulbere sau cristaline de acid ascorbic (vitamina C) de înaltă calitate, la patru ore, în conformitate cu toleranța tractului digestiv.

Andrew Saul scrie: „Fiecare virus pare să răspundă la acest tip de tratament, indiferent dacă este vorba despre SAR, gripa aviară, gripa porcină sau noul coronavirus.”

Vitamina D3

Într-un studiu realizat de American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii au efectuat un studiu dublu-orb controlat cu placebo, unde au dat grupului de tratament 1.200 UI (unități internaționale) de vitamina D3 în timpul sezonului rece și gripei. Grupul de control a primit un placebo.

Participanții la grupa cu vitamina D au avut un risc redus de gripă cu 58% față de grupul cu placebo.

Vitamina D3 este un tratament natural pentru infecțiile gripale și permite organismului să creeze cathelicidina, o proteină antibiotică, care elimină bacteriile, ciupercile, paraziții și virușii.

Nivelurile de vitamina D de 30 până la 50 nanograme pe mililitru (ng/ml) din sângele dumneavoastră sunt considerate suficiente, însă cercetările au descoperit că nivelurile de aproximativ 50 până la 100 ng/ml sunt esențiale pentru a preveni infecția.

Puteți obține vitamina D urmând o dietă sănătoasă plină de surse alimentare de vitamina D și, de asemenea, prin expunerea la soare. Cu toate acestea, este esențial să luați suplimente în timpul sezonului de iarnă. Luați în considerare zilnic între 5.000 și 10.000 UI sau urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră.

Dacă aveți deja gripă, medicul vă poate recomanda să luați 50.000 UI zilnic pentru primele cinci zile, apoi să luați între 5.000 și 10.000 UI ca doză de întreținere, dar acest lucru depinde în totalitate de nivelurile actuale din sânge, astfel încât ar trebui să vă faceți analizele mai întâi.

Argintul

Potrivit unui studiu din Journal of Nanotechnology, nanoparticulele de argint ucid HIV-1 și cele mai multe tipuri de viruși. Cercetătorii care au efectuat studiul au incubat viruși HIV-1 la 37°C și rezultatele au dezvăluit că particulele de argint au ucis virușii 100% după doar trei ore.

Argintul se leagă de ADN-ul celulei virusului, ceea ce îl împiedică să se înmulțească.

Argintul împiedică transferul unui virus de la o persoană la alta blocând capacitatea sa de a găsi o celulă gazdă din care să se hrănească. Fără o gazdă, virușii nu pot supraviețui.

Utilizați argint coloidal în doze de 10 până la 20 ppm (părți pe milion) pentru a preveni infecțiile. Cel mai bine este să folosiți argint cu nanoparticule.

Alimente anti-virale

În afară de a lua vitaminele C și D și argintul coloidal, consumul de alimente anti-virale este una dintre cele mai bune metode de a vă proteja împotriva bolilor infecțioase.

Alimentele de mai jos oferă proprietăți anti-virale puternice:

Coriandru
Ulei de cocos
Chimen dulce
Usturoi
Ghimbir
Nap
Pătrunjel
Rodie
Trifoi roșu
Germeni
Cartof dulce
Curcuma
Afine sălbatice
Lămâi

Faceți mișcare în mod regulat pentru a vă menține sănătatea și spălați-vă bine pe mâini pentru a menține igiena corespunzătoare. Urmați o dietă echilibrată și luați suplimente pentru a vă stimula sistemul imunitar și pentru a vă proteja de temutul coronavirus.