Modificări pentru subvenția la motorină – Cereri URGENTE din partea fermierilor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că subvenția la motorină va crește la peste 2 lei/litru începând de la jumătatea acestui an. Totuși, fermierii au în continuare o serie de nemulțumiri legate de acest ajutor de stat.

În primul rând, fermierii cer eliminarea pragului de 78 de litri/hectar. Aceștia argumentează prin faptul că terenurile agricole eu texturi, structuri și grade de înclinație diferite de la o zonă la alta, astfel încât uniformizarea acestei cantități este nedreaptă.

”În legătură cu consumul de motorină, cantitatea de motorină aprobată pentru care se dă acea nenorocită de acciză este de 78 de litri/hectar. Îmi pun eu întrebarea: oare terenul agricol al României, cele 10 milioane de hectare au aceeași textură și structură? Noi am rămas înghețați cu aceste consumuri de 78 de litri?”, a precizat fermierul Constantin Buzatu din județul Timiș, pentru AGRO TV.

Totodată, fermierii cer ca subvenția la motorină să fie acordată mai repede, la maxim o lună de la depunerea documentației la APIA. 

”După aceea, la acciza la motorină am plecat de 50 de bani, acum se ajunge la 2 lei/litru sub presiunea emotivă a străzii. Păi până acum unde ați fost? Acciza se decontează după aproximativ 6 luni de zile; facem documentația, o depunem la APIA, iar până primim bruma aceea de acciză mai apar două scumpiri și anulează acciza de motorină pe care ne-a dat-o Guvernul. Aș propune dacă la 31 martie am depus dosarul la APIA, într-o lună de zile să primim acciza, nu după 6 luni”, a mai subliniat Constantin Buzatu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole