20 mai 2022 - 07:45

Modificări de ultimă oră în structura MADR!

La Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) vor avea loc modificări ce vizează structura de personal atât în ceea ce privește aparatul propriu, cât și al instituțiilor aflate în subordine.

Astfel, pe site oficial al MADR a fost publicat proiectul de HOTĂRÂRE pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor.

Potrivit noului act normativ, numărul secretarilor de stat este majorat de la 5 la 6, fiind menținut și un post de subsecretar de stat.
De asemenea, se majorează și numărul de posturi în aparatul propriu al ministerului, de la 693 la 699.

Totodată, în documentul pus în dezbatere publică este prevăzută și o diminuare a numărului de posturi aferent instituțiilor finanțate din venituri proprii, de la 386 la 376, astfel încât numărul maxim de posturi din MADR rămâne de 14.239, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului. Astfel, numărul de posturi aferent instituțiilor publice finanțate integral din bugetul de stat, inclusiv aparatul central al ministerului, va fi 6.367 de posturi.

Actul normativ mai prevede că „încadrarea în numărul maxim de posturi şi în noua structură organizatorică se face în termenele şi cu respectarea regimului juridic aplicabil personalului contractual, prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, în termen de minim 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”.

Reprezentanții MADR precizează că cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării pe adresele de e-mail: claudia.balan@madr.ro .

Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.