MODERNIZAREA PIEȚELOR, UN TÂRG DE ANIMALE ȘI O EXPOZIȚIE, PROGRAMATE PENTRU BAIA MARE

Modernizarea principalelor pieţelor agro-alimentare, construcţia unui nou târg pentru comercializarea animalelor şi expoziţie cu cai, toate acestea se numără printre principalele preocupări ale administraţiei municipale în următoarea perioadă de timp, a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Edilul a menţionat că după mai mulţi ani de procese cu persoanele care au preluat abuziv fostele pieţe agro-alimentare, primăria municipiului Baia Mare a reuşit să modernizeze o parte din spaţii prin investiţii apreciabile.

Acesta consideră pieţele agro-alimentare un bun public care sprijină micul producător agricol local.

Primarul municipiului Baia Mare a mai precizat că în paralel cu modernizarea şi ajustarea altor două pieţe de cartier, Piaţa Izvoarele va fi reamenajată sub forma unei hale de tip pavilionar destinată tuturor categoriilor de producători agricoli.

Edilul a mai subliniat că la marginea municipiului Baia Mare va fi construit un târg destinat comercializării animalelor, cu toate dotările necesare unui astfel de spaţiu, care să aibă întrebuinţări multiple.

Acesta a mai amintit că la începutul lunii octombrie va fi organizat la periferia oraşului un târg de cai, tocmai pe locul unde urmează a fi deschis viitorul târg de animale.

Primarul municipiului Baia Mare a subliniat că e foarte important ca administraţia municipală să sprijine micii producători agricoli care trăiesc în satele şi comunele din vecinătatea oraşului, oferind condiţii optime pentru valorificarea produselor agro-alimentare.

Anual în cele cinci pieţe agro-alimentare din municipiul Baia Mare sute de mici producători agricoli îşi valorifică bunurile, majoritatea constând în legume-fructe, produse apicole, produse lactate şi derivate, cereale, dar şi alte bunuri de larg consum.

De asemenea, producătorii tradiţionali şi ecologici din judeţul Maramureş beneficiază de un spaţiu special alocat săptămânal în zilele de vineri şi sâmbătă, în zona centrală a municipiului Baia Mare.

Marii producători de carne sau legume deţin propriile magazine şi îşi valorifică producţia în mod direct.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole