29 mai 2022 - 03:13

Mistreții au creat teroare pe străzile orașului! Oamenii cer ajutor, autoritățile își pasează reasponsabilitatea

În plină epidemie de pestă porcină africană, oamenii au început să aibă și alte bătăi de cap cu mistreții. De câteva luni, mai multe familii de mistreți terorizează locuitorii mai multor străzi din Oradea, scrie publicația BIHOR ONLINE.

Astfel, de câteva luni animalele își fac veacul pe pământurile de pe strada Adevărului, conform mărturiilor locuitorilor din zonă. Mistreții s-au înmulțit atât de mult încât oamenii, de teamă, nu-și pot lăsa în curte copiii.

La doar o lună distanță, de la momentul în care un mistreț a fost filmat pe Calea Clujului, intrând într-o stație de carburanți, animalele sălbatice își fac tot mai simțită prezența, inclusiv în zona Dealului Ciuperca.

Pe strada Adevărului din Oradea, mistreții au instituit o adevărată teroare printre locuitorii din cartier. O orădeancă din zonă afirmă că încă din primăvară și-au făcut apariția vreo 4 – 5 mistreți care au început să terorizeze localnicii. Acum, spune orădeanca, mistreții au și pui și trec prin gardurile de sârmă ale oamenilor.

„Eu nu mai am curaj să îmi las nepotul afară. Are șase ani și mi-e frică să îl las în curte. Mistreții erau oricum agresivi, acum că au și pui, vă dați seama că îmi e teamă. Sunt aici și alte familii cu copii, care pleacă și vin de la școală, oricând se poate întâmpla o nenorocire”, povestește, disperată, femeia.

Ea spune că a cerut ajutorul autorităților, dar acestea își pasează responsabilitate de la una la alta, ca pe un carbine încins. Prima oară, vânătorii cărora le-a cerut ajutorul i-ar fi spus că mistreții nu pot fi împușcați pentru că în zonă sunt case locuite și ar fi periculos pentru locatari. Orădeanca a sunat apoi la Primărie, dar degeaba. În urmă cu câteva zile a sunat și la 112 și au cerut ajutor jandarmilor.

„Au venit vreo opt jandarmi, au și tras cu arma în sus, dar au spus că aceasta nu e o urgență și că sunt instituții care se pot ocupa de mistreți”, spune femeia.

Jandarmii au sfătuit-o pe femeie să depună plângere la Ocolul Silvic pentru ca problema să se rezolve.

În cele din urmă, se pare că soluţia pentru rezolvarea problemei este în mâna UAT Paleu, zonă de care aparţine fondul de vânătoare cel mai apropiat de zona străzii Adevărului. Silvicultorii spun încă că este o problemă veche favorizată şi de acei orădeni care nu-şi curăţă terenurile, iar în zonă sunt numeroase astfel de terenuri. Așa că mistreții au rămas în continuare pe străzi!

Vezi mai multe imagini cu mistreții care au cotropit străzile Oradei pe bihon.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.