MISCARE DE PIATA RISCANTA – DE LA SURUBELNITA CU BATERIE LA AGRICULTURA INTELIGENTA

Un gigant internațional are planuri mari. Grupul riscă la maxim și are ținte total diferite de domeniul în care s-a mișcat până în prezent. Acesta transferă tehnologia auto într-o altă arie și generează deja vânzări în valoare de 1 miliard de euro.

Noua țintă a grupului Robert Bosch este agricultura. Ideea a venit odată cu fermierii care utilizează senzori pentru a determina momentul perfect pentru recoltare, care consultă aplicaţii pentru măsurarea temperaturii solului şi conduc tractoare automate de-a lungul câmpului, piaţa pentru tehnologia agricolă este în creştere în întreaga lume.

„Bosch poate face mai mult decât vehicule şi şurubelniţe fără fir. Aducem înalta tehnologie în ferme, deschizând o piaţă care valorează miliarde” afirmă Markus Heyn, membru al consiliului de administraţie.

Conform studiilor, populaţia globală va totaliza opt miliarde până în 2025. Pentru a hrăni lumea, trebuie cultivată mai multă hrană, iar suprafaţa terenului arabil nu este în creştere. Acest lucru înseamnă că fermierii trebuie să îşi sporească recoltele, consideră reprezentanţii Bosch. În timp ce în 1900 un fermier hrănea patru persoane, acum cifra este de 155 de persoane – iar numărul este în creştere.

O soluţie pentru recolte mai mari şi o eficacitate sporită pe câmp este conectivitatea. Studiile arată că piaţa pentru agricultură digitală este pregătită să crească în întreaga lume de la 3.5 miliarde de euro azi la şase miliarde de euro.

- Publicitate -

Mai sunt foarte puţine companii care deţin software-ul, tehnologia de senzori şi experienţa serviciilor necesare. De la conectivitatea câmpului la maşini, soluţiile Bosch sprijină fermierii în activitatea lor zilnică şi contribuie la optimizarea recoltelor sau la creşterea eficienţei proceselor de operare. De asemenea, Bosch aplică în agricultură senzori MEMS, dezvoltaţi iniţial pentru vehicule. Aceşti senzori măsoară valori relevante precum temperatura şi umiditatea şi le transmit prin intermediul sistemului cloud telefoanelor inteligente ale fermierilor.

Utilizând o aplicaţie, ei îşi pot urmări recoltele tot timpul, indiferent unde se află, fără să fie nevoiţi să verifice activ recoltele pe câmp. Fermierii economisesc timp şi sporesc calitatea şi recolta produselor lor. Alt serviciu pe care sistemul Bosch IoT Cloud îl poate transforma în realitate este conectarea maşinilor agricole. Datele vehiculelor pot fi utilizate pentru a anticipa defecţiuni şi a le remedia în timp util, prevenind în primul rând avarieri şi reparaţii costisitoare.

Bosch contribuie şi la transformarea agriculturii într-una mai ecologică, prin tehnologie. Ca parte a parteneriatului de cercetare cu Bayer, Bosch dezvoltă o tehnologie inteligentă de pulverizare. Utilizând senzori, poate face diferenţa între recolte şi buruieni şi să ţintească buruienile cu pesticide într-un proces unic. „Pulverizarea inteligentă curăţă în mod sustenabil câmpurile de buruieni. Acest lucru asigură recoltele şi minimizează impactul asupra mediului,” afirmă Heyn.

Smart Cab (Cabina Inteligentă), pe care Bosch a co-dezvoltat-o în calitate de membru al grupului conceptului CAB, transformă vehiculele agricole în centre de comandă conectate pe câmp. Toate componentele – vehicule, camere şi drone – pot interacţiona una cu cealaltă în cabina inteligentă. Prin intermediul cloud, dronele cu cameră trimit imagini detaliate ale stării recoltelor la cabina inteligentă, iar operatorii pot primi avertizări de la camera de recunoaştere a obiectelor, cu privire la obstacole vii precum căprioare. Utilizând un magazin de caracteristici, utilizatorii vehiculelor pot descărca anumite funcţii, pe calea aerului, direct în maşină. În acest mod, duzele pot fi ajustate în funcţie de starea vremii şi de starea solului, de exemplu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole