3 decembrie 2021 - 14:36

Mircea Dinescu, interviu savuros pentru AGRO TV: ”Nu stim sa ne promovam tara”

Cu toții îl știți, probabil, pe Mircea Dinescu: poet, revoluționar, ziarist și nu în cele din urmă, fermier. Aflat și el la Târgul AGRO Oltenia, pentru a le prezenta oamenilor bucatele și vinurile alese de la Cetate, poetul fermier le-a acordat un interviu colegilor noștri aflați la fața locului. Chiar dacă a avut unele neînțelegeri cu organele de control de la târg, Dinescu nu și-a pierdut farmecul caracteristic, și ne-a vorbit despre bucatele românești, vinurile autohtne și, bineînțeles, despre Dunăre.

”E important că în zona asta a Olteniei mai puțin cunoscută încep să se miște lucrurile. Eu tot încerc să fac propagandă, să promovez această zonă, pentru că am fost ales, la un moment dat, ambasador pe turismul Oltenesc. La mine la Cetate, de vreo doi ani de zile au înceut să orească vapare de la Viena. Vin americani, canadieni, japonezi, câte 200 de inși pe un vapor și le dau vinuri de pe dealurile Olteniei, o bucată de caș, o pulpă de porc afumată și fiartă în vin sau în zeamă de varză și sunt înnebuniți”, a povestit Dinescu.

Poetul a mai vorbit și despre problema României la nivel de promovare. ”Noi nu știm să ne vindem țara, cu produsele acestea pe care le avem. Am un cuptor de pâine, iar străinii, când vin și văd cum scot de acolo câte douăzeci de pâini, fotografiază și îl invocă pe Dumnezeu. Nu degeaba țestul oltenesc a intrat în mitologie. Asta e șansa noastră, pentru că până vom face noi tehnologii și electronice astfel încât să concurăm cu ei, vor mai trece mii de ani”, a mai subliniat Mircea Dinescu.

Însă, pentru a auzi cuvintele chiar din gura poetului, puteți urmări mai jos materialul complet pregătit de colegii de la Jurnalul de știri AGRO TV.