22 aprilie 2021 - 03:19

Miorita devine realitate la Brasov! Cioban batut, legat de copac si jefuit!

Jaf ”de poveste” la o stână din județul Brașov! Un cioban a fost bătut și legat de copac de hoți, care mai apoi i-au furat o parte din miei. Poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie calificată”, instrumentat  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, informează publicația Bună Ziua Brașov.
 
În fapt, în noaptea de joi spre vineri, un bărbat, în vârstă de 29 ani, în timp ce se afla la o stână de pe raza localităţii Apaţa, unde este angajat, ar fi fost agresat fizic, imobilizat, respectiv legat de un copac, iar ulterior deposedat de mai multe bunuri, de către persoane necunoscute, care au părăsit locul faptei cu un atelaj hipo. De asemenea, persoanele în cauză, au sustras şi un număr de 8 miei, dintre ovinele pe care bărbatul în vârstă de 29 de ani le păzea.
 
„Au fost constituite echipe operative formate din poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti, ordine publică, jandarmi, folosindu-se şi câine de urmă, iar la scurt au fost depistate şi identificate  4 persoane, bănuite de comiterea faptei. De asemenea, prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate”, a precizat comisar Alina Ivan, de la IPJ Braşov.
 
Cele 4 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru a fi audiate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.