Minori din centre educative, în vacanţă în singurul campus şcolar rural din România

copil_satAdministrația Națională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Palatul Național al Copiilor, a organizat în perioada 18-26 iulie 2016 cea de-a XIV-a ediție a taberei de vară, Expediție în Carpați – Sarmisegetuza.

Șapte minori din centrele educative Buziaș și Târgu Ocna, alături de copii provenind de la cercurile de orientare turistică din București și județul Alba, s-au bucurat de ospitalitatea Centrului educativ Casa din munte din județul Alba, primul campus școlar din mediul rural, destinat educării copiilor din zona montana defavorizată.

Devenită deja tradiție, colaborarea, inițiată în anul 2003, dintre Administrația Națională a Penitenciarelor și Palatul Național al Copiilor, vine în întâmpinarea nevoilor identificate la minorii sancționați cu măsura internării într-un centru educativ, contribuind la diversificarea intervenției recuperative destinată delincvenților juvenili. Programul taberei a asigurat interacțiunea cu adolescenți de aceeași vârstă, oferind astfel minorilor numeroase ocazii de exersare a comportamentelor prosociale și creștere a stimei de sine.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult