MINISTRUL SĂNĂTĂȚII VREA O AMBULANȚĂ ÎN FIECARE COMUNĂ

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care este creat cadrul legal pentru înființarea, la nivel local, a unor centre comunitare integrate care oferă atât servicii medicale, cât și servicii sociale, a anunțat, luni, ministrul Sănătății, Florian Bodog.

„Prin această ordonanță ne propunem să îndreptăm o nedreptate care se întâmplă în ziua de azi, eliminând diferența dintre urban și rural în ceea ce privește accesul populației la servicii de sănătate. Îi avem în vedere îndeosebi pe cei aflați în sărăcie, cărora le este mai greu să meargă la medic. De exemplu, șomerii, persoanele din comunitățile de romi, familiile monoparentale, persoane cu afecțiuni cronice”, a declarat Bodog la finalul ședinței de guvern.

El a precizat că măsura prefigurează și „cadrul pentru implementarea unui proiect care prevede achiziționarea a 3.000 de ambulanțe, adică o ambulanță la fiecare comună”.

Florian Bodog a declarat că centrele vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional.

„Sunt 355 milioane de euro care sunt alocați pentru acest lucru. Ei nu au putut fi alocați din cauza acestui vid legislativ. În prezent, Ministerul Sănătății finanțează 1.520 de asistenți medicali comunitari și peste 482 de mediatori sanitari. Practic, grupăm resursele Ministerului Sănătății și le aducem împreună cu cele ale Ministerului Muncii”, a punctat ministrul.

Întrebat cum vor fi atrași medicii să lucreze în aceste centre, Bodog a răspuns că există o cerere de locuri de muncă pentru medici, iar aceștia vor fi convinși „printr-o politică salarială corespunzătoare”.

 

„Beneficiarii acestor servicii sunt, cu precădere, persoanele vulnerabile din punct de vedere medical sau social, cu accent pe populația din mediul rural și grupurile vulnerabile (persoane cu nivel economic sub pragul sărăciei, aflate în șomaj, cu afecțiuni cronice, cu risc de excluziune socială etc)”, se arată în actul parafat de Guvernul României, potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole