Ministrul Petre Daea: ”Suntem pregătiți să facem plățile pentru 720.000 de fermieri”

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, spune că MADR a alimentat deja conturile APIA cu sumele de bani necesare pentru plata avansului subvențiilor. Astfel, la data de 16 octombrie vor fi demarate plățile, iar avansul APIA urmează să ajungă la aproximativ 720.000 de fermieri.

Potrivit declarațiilor făcute de Petre Daea în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, aproximativ 1,3 miliarde de euro vor intra în conturile fermierilor până la sfârșitul anului.

”Pe data de 16 octombrie încep plățile pentru cei 780.000 de fermieri. Suntem pregătiți acum pentru 720.000, avem procedurile făcute, sunt documentele realizate, am trecut banii din bugetul Ministerului Agriculturii la APIA, am discutat cu cei de la APIA și au rămas în același tipar al muncii și al seriozității, reușind să facă rapoartele de verificare până la 30 septembrie.

Ne dorim ca cei 1,3 miliarde euro pentru fermierii români să vină imediat după 16 octombrie. E adevărat, nu vor veni la toți, dar până la sfârșitul anului sperăm ca această sumă să fie distribuită la fermieri. Este pentru prima dată când dăm avans la vacile de lapte, pentru că știm foarte bine ce necazuri au fost. Am reușit să reduc perioada de retenție de la 180 de zile la 100 de zile, astfel încât fermierul să fie liber în a-și gestiona animalele, dar să aibă și posibilitatea să ia avans.

Avansul în acest an va fi de 70% și numai 30% în anul următor. Iată o măsură care vine rapid, banii europeni care intră în țară, la fermieri, atât de necesari pentru executarea lucrărilor”, a precizat ministrul agriculturii, Petre Daea, în exclusivitate pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole