Ministrul Oros părăsește grupul parlamentar al PNL

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, și-a anunțat vineri, pe Facebook, demisia din grupul parlamentar PNL de la Senat. Oros este al nouălea liberal care, după Ludovic Orban, părăsește grupul parlamentar, iar lista probabil că nu se oprește aici.

În postarea pe care o redăm integral mai jos, Adrian Oros își explică gestul acuzând distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul.

”Dragi prieteni,
Am decis să mă retrag din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal de la Senat!

Din nefericire, în câteva săptămâni «echipa câștigătoare» a transformat PNL din cel mai onorabil partid românesc, în cel mai detestat si izolat partid. Guvernul liberal Orban a reușit să treacă țara printr-o perioadă dificilă, cu care România nu s-a mai confruntat în ultima vreme. Și a făcut-o foarte bine. Am vorbit anul trecut de construcția unei coaliții de dreapta care să dezvolte România. Care să reconstruiască încrederea că și în România se poate. Am promis stabilitate, profesionalism, decență, bunăcuviință, seriozitate.

În ultima perioadă, nu reușesc să explic oamenilor care și-au pus speranța în noi, comportamentul total aberant al celor care au confiscat Partidul Național Liberal. Din păcate, constat acum că nu a fost vreun plan sau un proiect pentru PNL sau pentru România. Sau dacă a fost, este ceea la ce asistăm în zilele noastre. Un plan pentru distrugerea PNL. Și care compromite șansele la dezvoltare a României.

- Publicitate -

Cred cu convingere că singura soluție realistă și decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare și economice din țară este refacerea coaliției și un guvern condus de Ludovic Orban.

Rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola, așa cum se întâmplă cu actuala conducere a PNL”, scrie Adrian Oros.

Ludovic Orban, fostul președinte al liberalilor, a fost primul care și-a anunțat demisia, marți, din grupul parlamentar PNL, dar nu și din partid, lansând în același tip un atac dur la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, dar și a actualului lider al PNL, Florin Cîțu.

După demisia lui Orban, au mai parasite grupul parlamentar al PNL și Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari și Adrian Oros, iar lista ar putea continua în zilele următoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole