22 ianuarie 2022 - 17:18

Ministrul Oros își poate pierde scaunul în septembrie!

Septembrie se anunță a fi o lună cu zgâlțâieli politice serioase, chiar înainte de congresul Partidului Național Liberal. Iar numele ministrului Agriculturii, Adrian Oros, apare și el vehiculat în scenariile al căror protagonist principal este premierul Cîțu.

Astfel, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că alegerile anticipate sunt singura soluţie, pentru că actualul Parlament „nu mai reflectă voinţa românilor”, el precizând totodată că social-democraţii nu ar face un guvern cu PNL şi USR PLUS, notează AGERPRES.

„Nu există în acest moment altă soluţie decât crearea unei alte majorităţi. Partidul Social Democrat nu va face un guvern cu PNL sau cu USR PLUS. Este de noaptea minţii să credeţi că noi vom intra într-un guvern cu domnul Cîţu sau cu domnul Oros. Se poate creiona o altă majoritate politică. Dacă nu, nu e un capăt de ţară şi există şi posibilitatea unui guvern minoritar. Dar, din punctul meu de vedere şi al altor colegi, nu există altă soluţie decât alegeri anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, într-o emisiune la Antena 3.
Liderul social-democraților s-a referit şi la moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD.

„Eu o să le propun colegilor mei ca la începutul sesiunii (parlamentare – n.red.), să nu ţinem cont de ce au ei acolo, mascarada aia de congres, să ţinem cont numai de ce se întâmplă în economie, de nivelul de trai al românilor şi să depunem la începutul sesiunii moţiunea de cenzură. În acest moment am început discuţiile cu cealaltă formaţiune care se află în Opoziţie, AUR, şi ne-am pus de acord să susţinem împreună această moţiune. (…) Spre ce ne îndreptăm, românii nu pot să suporte. Cred că e cazul ca şi cei aflaţi în USR, şi cei aflaţi în PNL, în UDMR şi în Grupul minorităţilor să facă un act patriotic şi să voteze demiterea acestui guvern”, a afirmat Ciolacu.

Sesiunea parlamentară începe la 1 septembrie, iar liderul PSD a promis că „în primele zece zile categoric va fi depusă moţiunea”, adăugând: „Nu mai condiţionăm moţiunea de congresele lor sau altceva”.

În opinia lui Marcel Ciolacu, „o să cadă guvernul, categoric”.