Ministrul Oros a luat meditații de la Ghiță Ciobanul

Ministrul Adrian Oros a vizitat sâmbătă stâna lui Ghiță Ciobanul (Gheorghe Dănulețiu). Într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii, Adrian Oros descrie experiența ca pe o adevărată lecție.

„O zi la stână va rămâne peste ani o amintire aparte. Este o experiență pe care merită să o aibă oricine. Sunt multe de învățat, mai ales să prețuim munca și viața de aici. Și atunci vom înțelege că trebuie să-i răsplătim cum se cuvine când le cumpărăm produsele (brânza, cașul, urda, jintița sau telemeaua).

La stâna lui Ghiță Ciobanul viața pare liniștită departe de iureșul urban, iar timpul pare că se oprește. Dar, în spate, este multă muncă (24 de ore pe zi) și o viață aspră, plină de privațiuni. Noaptea se doarme scurt și «iepurește», căci ursul sau lupii vizitează adesea stânele. Iar oile se scot la păscut în fiecare zi, indiferent daca ninge, plouă, este grindină, caniculă sau vânt. Toate acestea probabil vor deveni cândva istorie, întrucât puțini tineri se încumetă să continue tradiția din familie. Este un domeniu care se confruntă cu dificultăți privind forța de muncă. Dar mai ales cu vânătorii de subvenții.

Banii pentru subvenții trebuie să ajungă doar la cei care lucrează într-adevăr pământul și cresc cu dragoste și tradiție animale!”, a afirmat ministrul.Oros

Comentariile critice la această postare nu au întârziat însă să apară:

„Mai facem multe poze, d-le ministru? Serios? Mai face facem și noi ceva serios pentru agricultura românească?”

„Tot respectul domnule ministru Adrian Oros,vroiam să vă întreb dacă mai dați banii promiși fermierilor pe seceta din 2020 pentru culturile de primăvară, așa cum le-ați dat celor care au avut culturi de toamnă?? Aștept cu mare interes un răspuns!”

„Hei, lăsați vizitele și dati subvenția la agricultori că nu au cu ce semăna grâul și orzul!”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole