27 mai 2022 - 19:24

Ministrul Nechita-Adrian Oros: Pe noul PAC, agricultura Romaniei va primi 20 de miliarde de euro

Aflat în vizită la Brăila pentru a se documenta suplimentar privind elementele care vor fi incluse în programul de guvernare în perioada următoare, domnul ministru al Agriculturii, Adrian-Nechita Oros a declarat la o întâlnire cu jurnaliştii locali că doreşte desfiinţarea Direcţiilor Agricole Judeţene.

“Peste tot în Uniunea Europeană, legătura cu fermierii este ţinută prin intermediul Camerelor Agricole şi nu a unor Direcţii Agricole, aşa cum se întâmplă la noi. Nu va fi uşor să reorganiyăm activitatea, dar acest lucru va trebui făcut”, a declarat domnia sa, citat de corespondentul local al postului naţional Radio România Actualităţi.

Cu această ocazie, oficialul MADR a precizat că, pe viitorul exercițiu financiar european, până la finele lui 2027 se vor aloca 20 miliarde euro pentru agricultură, bani care vor fi cheltuiți în baza unor strategii, pe scheme de sprijin. De asemenea, a ținut să sublinieze că, în ciuda zvonurilor apărute, nu va sista schemele de sprijin.

”Vom prinde strategii și scheme de sprijin pentru toate domeniile, dar vom creiona mai mult scheme de sprijin pentru zootehnie și industrie alimentară. Noi dorim să mărim valoarea adăugată şi, dacă s-ar putea, să ajungem pe plus, în ceea ce privește balanța comercială.

Vom continua, cu siguranță, toate programele de sprijin aflate în derulare. S-a spus că noul ministru al Agriculturii va tăia toate schemele de sprijin și s-a insistat, desigur, pe programul Tomata.

Toate programele de sprijin care sunt în derulare, sunt bugetate și se vor derula până în 2020, iar din 2021, până în 2027, vom scrie și alte programe pentru alte domenii de activitate, cu bani europeni, care sunt cerți și care vor veni timp de 7 ani”, a conchis ministrul, citat de cotidianul brăilean Obiectiv.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.