29 mai 2022 - 02:29

Ministrul Mediului: Inarmarea padurarilor, un prim pas in lupta cu mafia lemnului

Dotarea pădurarilor cu armament de serviciu este un prim pas pentru o luptă egală cu mafia lemnului deoarece, până acum, personalul silvic era într-un dezavantaj logistic evident, a scris miercuri seara ministrul Mediului, Costel Alexe, pe pagina sa de Facebook.

„De astăzi, cei pe care în mod popular îi numim ‘pădurari’ vor fi înarmaţi cu armament de serviciu. Este un prim pas pentru o luptă egală cu mafia lemnului, deoarece, până acum, personalul silvic era într-un dezavantaj logistic evident. Acest dezavantaj încă există, dar astăzi s-a făcut un pas important în echilibrarea luptei cu aceşti hoţi. Astăzi, Parlamentul României a aprobat noul Statut al Personalului Silvic”, arată Alexe.

Ministrul Mediului a mai menționat că actul normativ aduce o serie de corecții esențiale pentru ca întreg personalul silvic să își poată desfășura activitatea în condiții optime.

„Siguranţa personalului silvic, în special a celor care asigură paza pădurii, este întărită prin acest nou Statut, aşa cum au solicitat toate asociaţiile profesionale din sector, dar şi societatea civilă. După promulgarea actului normativ, vom avea cadrul legal necesar pentru ca pădurarii să se poată apăra mai eficient în derularea atribuţiilor de serviciu. Întreaga societate a fost şocată de numărul şi nivelul agresiunilor la care au fost supuşi, în ultimi ani, cei care ne păzesc pădurile”, scrie ministrul Mediului.

Alexe subliniază, de asemenea, că aprobarea noului Statut reprezintă un pas important reforma sectorului silvic din România.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 232 de voturi pentru, proiectul de lege care prevede ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.