27 mai 2022 - 10:08

Ministrul Finantelor: La agricultura este cel mai mare risc de RECESIUNE

Agricultura riscă să bage România în recesiune tehnică! Potrivit declarațiilor ministrului finanțelor publice, Florin Cîțu, în ceea ce privește investițiile, țara noastră este peste așteptări, însă cel mai mare semn de întrebare se află în domeniul agricol. România se află în prezent ”la limita de plus”, însă acest sector prezintă probleme și ar putea fi factorul decisiv pentru ca țara noastră să între în recesiune tehnică.

„În trimestrul trei, cel mai mare risc vine de la agricultură. Dacă ne uităm la consum, la investiţii, toate sunt peste aşteptări. La agricultură există riscul cel mai mare. Îmi menţin în continuare opinia că în acest an vom evita recesiunea tehnică, ceea ce înseamnă că nu vom avea două trimestre consecutive negative. Dar vom vedea ce se întâmplă cu agricultura. Aici este un mare semn de întrebare”, a precizat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, într-o conferință de presă.

Șeful de la Finanțe a subliniat și faptul că, potrivit estimărilor, România va avea, în 2021, o creștere economică similară cu scăderea de anul acesta, așadar, vom anula anul viitor căderea economică provocată de criza din 2020.

„Nu avem în vedere o majorare a taxelor. Nici vorbă. Sunt un liberal convins, iar din punctul meu de vedere taxe puţine şi mici sunt soluţia pentru o economie liberală”, a mai precizat Florin Cîţu.

Ministrul Finanțelor a precizat marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la creşterea economică de 0,4 puncte procentuale în trimestrul al doilea, iar câştigul salarial mediu nominal net a crescut în iulie cu 8,1% faţă de iulie 2019. Potrivit lui Florin Cîțu pentru a menţine ritmul şi a asigura revenirea rapidă a economiei, este nevoie ca politica fiscală şi monetară să lucreze împreună. Acesta mai spune că în trimestrul trei, din semnalele pe care le are, va fi o creştere economică la limită, pe plus.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.