Ministrul Economiei: un MILIARD de euro pentru sprijinirea IMM-urilor

Întreprinderile mici și mijlocii, inclusiv cele din agricultură, vor avea la dispoziție, sub formă de granturi din fonduri europene, suma de un miliard de euro, bani care vor fi alocați în funcție de gradul de afectare și mărimea afacerii. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, distribuit și printr-o postare pe pagina de Facebook al PNL Sector 3.

„Vreau ca în cursul lunii iulie să începem evaluarea proiectelor depuse de către antreprenori, vom discuta, în curând, în Guvern despre această evaluare. Iar în acest sens, mă gândesc să venim cu o noutate, astfel încât evaluările proiectelor să se facă rapid pe baza unui punctaj care să fie calculat automat de către computer”, a declarat Virgil Popescu.

Potrivit ministrului, ”Va exista, la Ministerul Economiei, un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de un miliard de euro. Va fi împărțit în trei proiecte:

– 550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant;

– 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente;

– 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

Vor fi fonduri europene cu această destinație, e un program negociat cu Comisia Europeană de Ministerul Fondurilor Europene și care va fi derulat de Ministerul Economiei”, scrie în postarea de pe Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole