Ministrul Daea îi asigură pe români că vor mânca pâine românească în 2023. Ce spune despre gândaci

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, spune că avem toate perspectivele pentru o recoltă de grâu satisfăcătoare în 2023, astfel că românii vor continua să mănânce pâine din grâu produs la noi în țară și anul acesta.

Într-un interviu acordat la Antena 3 CNN, șeful MADR a precizat că în cadrul acestei campanii au fost însămânțate cu grâu aproximativ 2 milioane de hectare de teren agricol.

“Avem semănat la această dată, pus în sol, peste 2 milioane de hectare de grâu, ceea ce înseamnă că pâinea pentru România este asigurată”, a subliniat Daea.

Potrivit șefului de la Agricultură, anul 2022 a fost cel mai dificil pe care l-a traversat agricultura românească în ce 54 de ani de când este implicat în acest domeniu. ”În cei 54 de ani de activitate, nu a fost un an mai greu ca acesta. Anul 2022 a fost cel mai greu an din activitatea mea, un an extraordinar din punct de vedere climatic. Un an cu foarte multe probleme”, a mai spus Petre Daea.

În ceea ce privește speculațiile tot mai dese cu privire la introducerea gândacilor în alimentația oamenilor, șeful MADR a oferit un răspuns în stilul caracteristic, subliniind însă că România are toate posibilitățile să își producă hrana vegetală și animală de care are nevoie.

”Dumneavoastră aţi văzut vreodată gândaci de bucătărie? Mai vezi şi pe scările blocului. Nici nu îţi vine să intri în bloc, cum dracu să-l bagi pe ăsta în gură? (…) Saliva nu porneşte de la directivă. Saliva porneşte de la gust. Dacă aveţi gust şi vă salivează, dacă salivaţi pentru gândac, îl mâncaţi. Nu vă opreşte nimeni. (…) Avem mâncare în România, unde să o facem în România, avem sol în România, avem posibilitatea să creştem animale în România, avem posibilitatea să ne hrănim cu tot ceea ce avem în acest perimetru extraordinar”, a mai spus Daea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole