Ministrul Daea anunță DEZASTRU la recolta de porumb! Cum arată cifrele ACUM

Recolta de porumb de anul acesta a României este extrem de mică față de anul trecut, porumbul fiind cultura cea mai afectată de seceta din 2022. Chiar ministrul agriculturii, Petre Daea, recunoaște că problemele în acest sens sunt semnificative, iar cifrele vor arăta la fel de rău și după încheierea recoltatului.

”Situația este mai grea la porumb. Încă nu am terminat recoltatul, am trecut abia câteva procente peste jumătatea suprafeței însămânțate în România. Aici, gradul de afectare a fost mai mare”, a precizat Petre Daea la târgul INDAGRA.

În ceea ce privește celelalte culturi majore, șeful MADR spune că țara noastră stă destul de bine. La grâu, cantitățile au fost mulțumitoare, iar România și-a acoperit necesarul de consum și a mai rămas și cu marfă pentru export. Situația este similară și la floarea soarelui.

Pentru a vedea declarațiile complete ale ministrului agriculturii, vă invităm să urmăriți reportajul video realizat de echipa AGRO TV în cadrul târgului INDAGRA 2022:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole